Documentatie

3. Het plaatsen en instellen van de tellercode > 3.2. Plaatsen van tellers > Hoe plaats ik tellers in een website met een CMS?

Hoe plaats ik tellers in een website met een CMS?

U kunt zelf uw tellercode plaatsen in de invoerschermen van uw CMS. Een andere mogelijkheid is, dat u uw webbouwer vraagt het CMS zo aan te passen, dat uw tellercode automatisch op elke webpagina terechtkomt.

1) Tellers plaatsen in de invoerschermen van uw CMS

Met een CMS (Content Management Systeem) kunt u de inhoud van uw website aanpassen, zonder dat u daarvoor technische kennis nodig heeft. De wijze waarop de inhoud van een website kan worden aangepast, verschilt van CMS tot CMS. In het algemeen kan worden gesteld dat u uw teller het beste kunt plaatsen op een plek die in veel pagina's terugkomt: bijvoorbeeld een template, header of footer.

Binnen een CMS is het vaak ook mogelijk de teller in afzonderlijke webpagina's te plakken. Als u dit doet in een veld dat eigenlijk is bestemd voor tekst, verandert het CMS soms uw tellercode. Uw tellercode kan dan zichtbaar worden op uw website (de werking van de tellercode gaat dan verloren). Als er binnen uw CMS een optie is om de html-code van een pagina te bekijken, kunt u het beste hier uw tellercode plakken.

Omdat er heel veel verschillende CMS-systemen zijn, is het lastig een algemene handleiding te geven. Mocht u er niet uitkomen, neemt u dan gerust contact op met onze helpdesk. Zij helpen u graag verder. U kunt natuurlijk ook de leverancier van uw CMS om hulp vragen.

2) Aanpassing van uw CMS door uw webbouwer

Een webbouwer kan uw CMS in het algemeen eenvoudig aanpassen, zodat uw tellercode automatisch op elke webpagina terechtkomt.